Oleina Palmowa

oleina

Oleina Palmowa:

To najwyższej jakości frakcjonowany 100-procentowy olej roślinny, który stale zwiększa krąg usatysfakcjonowanych odbiorców. Gwarantuje potrawom naturalny smak i zapach. Dzięki swej konsystencji można ją od razu używać, łatwo dozując i krótko nagrzewając. To połączenie najwyższej jakości z funkcjonalnością. Pozwala na elastyczność w procesie technologicznym oraz stabilność.

Oleina naszej firmy stosowana jest do wielokrotnego pieczenia i smażenia, ma bardzo długą żywotność, jej wydajność jest nawet sześciokrotnie większa od innych płynnych olejów roślinnych, czym przewyższa te produkty. Może być wykorzystana w procesie ekstruzji. Charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturą dymienia, przez co potrawy smażone nawet na wyższych temperaturach nie przypalają się. Potrawy smażone na oleinie uzyskują apetyczną, chrupiącą otoczkę, a w środku pozostają soczyste i smaczne. Przez wiele firm oleina używana jest do głębokiego oraz powierzchownego smażenia produktów spożywczych: ryb, pączków, mięsa, płatków kukurydzianych, makaronów instant, hamburgerów. Nadaje się do ciągłego, nawet trwającego kilkanaście godzin przemysłowego smażenia, jak również smażenia wsadowego.

Zastosowanie:

Wykorzystywana do głębokiego smażenia, pieczenia.

Opakowanie:

Wiadro – 10 l

Paleta – 550 l